2015


A 2015-ös évjáratban négy olyan bort készítettünk, amiről úgy gondoljuk, szeretnénk megmutatni, megosztani.

Néró
szűretlen, száraz sillerbor

Jelen pillanatban ez egy szőlőskert termése, ahol kb. 25 éves tőkék lettek 2012-ben néró fajtára átoltva, középmagas kordonon. A néró egy magyar nemesítésű, gombabetegségeknek ellenálló kékszőlőfajta, ami nagyon korán érik. Olyannyira korán, hogy 2015-ben augusztus 15-én szüreteltük, enyhén töppedt változatban, majd fél napos héjon áztatást követően préseltük. Így született egy rubinszínű, gazdag beltartalmú siller, szokatlan és izgalmas illattal és ízzel.

update: A szűretlenség itt olyan jól sikerült, hogy még a palackban is ficánkol időnként. 🙂 Az érdekesség kedvéért kóstolókon megmutatjuk, de amíg végleg le nem higgad, nem adunk el belőle.

TarkaBorka
szűretlen, száraz fehérbor

Öt szőlőskertből (legalább) hat fajta házasítása. A még át nem oltott tőkék termése, tramini, zöldveltelini, szürkebarát, chardonnay, sárgamuskotály és bianka, illetve még néhány fajta, amit talán mi sem ismerünk. Harmonikus bor, ami reményeink szerint magában hordozza kertjeink sokszínűségét, kiváló adottságait és a szeretetet, ahogy a tőkéket gondoztuk. Egyedi és megismételhetetlen. 🙂
1200 Ft

LegyenVörös
szűretlen, száraz vörösbor

Cabernet Franc és Sauvignon házassága, amivel végre sikerült egy álmunkat megvalósítani: tartalmas, de jól iható vörösbor, tannin és tölgyfa helyett gyümölcsök és elegancia.
1500 Ft

Tamás bora
szűretlen, száraz fehérbor

Részben Prágai Tamás barátunk ültetvényéről származó szőlőből készült könnyű házasítás, vagy ha így jobban tetszik: az autentikus pázmándi “VegyesFehér”, amitől azonban nem kell megijedni! 🙂
Az ebből befolyó bevételt Tamás síremlékének gondozására fordítjuk.
1000 Ft

A borok jelenleg még kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, kóstolni, vásárolni Pázmándon vagy Bp-en Kelenföldön (Rátz László u. 37.) tudtok belőlük.

Legalább 1 karton (6 palack) vásárlása esetén vállaljuk az ingyenes házhoz szállítást  Székesfehérvár – Bp. Dél-Buda vonalon és vonzáskörzetében.

borok2015