Boraink

2017

Ebből az évből már többféle bort tudtunk palackozni. Ismét elkészítettük a már sokak által ismert TarkaBorkát és a LegyenVöröst, ezeken túl egy hordó Cabernet Sauvignon is palackba került, a legszebb tételekből pedig egy 3Kert-ra keresztelt vörös házasítást is készítettünk .

TarkaBorka 2017

száraz fehérbor

Olaszrizling, Rajnai Rizling és Furmint házasítás. 2018 nyarán palackoztuk. A Furmint markánsabb savait kevés maradékcukor ellenpontozza.

Ára a pincénél 1200 Ft / palack

LegyenVörös 2017

szűretlen, száraz vörösbor

Egy bor, amit azért készítettünk, hogy legyen, mert még nem volt.
Ilyen nem. Ezért a név.
Az alkotó embert sok esetben motiválja a tény, hogy azt, amire vágyik nem készíti el más, ezért kénytelen maga tenni érte. Mi is így jártunk. A bisztróvörösök túl hígnak, a komolyak túl sűrűnek bizonyultak.
A viziónk: tartalmas, de könnyű, savakon táncoló vörösbor, izgalmas aromatikával.
A hozzávalók: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Néró, néhány többedszerre töltött 225ös hordó, minimum egy év a pincében, derítés és szűrés elhagyása a palackozáskor.
A végeredmény: ezt mindenki maga döntse el kóstolás után, annyit elárulunk: elégedettek vagyunk.

Ára a pincénél 2000 Ft / palack

Cabernet Sauvignon 2017

szűretlen, száraz vörösbor

A pázmándi szőlőhegy déli oldalán élő 30 éves tőkékről szüretelt, különlegesen szép alapanyagból készítettük ezt a rendhagyó Cabernet Sauvignont.
Rendhagyó, mert a cabernet-ben mi mást látunk mint a bordeaux-i vagy villányi pincészetek. Tannin helyett gyümölcsöt, hordóhatás helyett összetett fűszerességet, sűrűség helyett “jól ihatóság”-ot. A recept egyszerű: egészséges és érett szőlő, rövid héjon tartás (jelen esetben 5 nap), kíméletes maceráció (napi 2 kézi csömöszölés), szolid préselés, majd 1 év hordós érlelés sokadik töltésű 225 literes
fahordóban. Mindezek után derítés és szűrés nélkül 2018 őszén palackoztuk.

Ára a pincénél 2000 Ft / palack

3Kert 2017

szűretlen, száraz vörösbor

Kadarka, Csóka, Kékfrankos és Néró házasítása. Derítés és szűrés nélkül 2018 decemberében palackoztuk.

Ára a pincénél 3000 Ft / palack